Investeerimisgrupi vihmavarju all olevate ärisuundade ümberkorraldamisega soovitakse tõhustada erinevate ärisuundade juhtimist, motiveerida paremini töötajaid ning kasvatada klientide rahulolu.

Balti jaeturul investeerimisteenuseid ja portfellihaldust pakkuva AS Lõhmus Haavel & Viisemann omanikuna jätkab Rain Lõhmusele ning Andres Viisemannile kuuluma hakkav LHV Group. Ettevõtte juhatuse esimees on Liisi Ruus. Jaeteenuste üksuse juurde jääb ka osalus pensionifonde valitsevas AS-is LHV-Seesam Varahaldus.

Senisest LHV Groupi tütarettevõttest LHV Financial Advisory Services saab iseseisev riskifondide halduse ja ettevõtete finantsnõustamisega tegelev firma, mis hakkab kuuluma kaheksale partnerile. Nendeks on Joel Aasmäe, Tõnis Haavel, Lauri Isotamm, Tarmo Jüristo, Heikki Källu, Taavi Lepmets, Rain Tamm ja Tõnno Vähk. Lisaks kuulub FAS-i meeskonda kaks partnerit Leedus (Karolis Pocius ja Šarunas Skyrius) ning üle 30 töötaja Eesti, Läti, Leedu ja Ukraina esindustes.

LHV Groupi partnerite Rain Tamme ja Andres Viisemanni sõnul lähtub jae- ja korporatiivüksuste eraldamine nende ärisuundade erinevast äriloogikast. Ühtlasi võimaldavad ümberkorraldused suuremat paindlikkust töötajate motivatsioonipakettide koostamisel.

"Ettevõtete finantsnõustamine ja riskifondide haldus on väga isikutekeskne ja teadmistemahukas valdkond, sest igale kliendile tuleb luua ainulaadne lahendus," ütles Rain Tamm. "See suund toimib kõige paremini partnerluse põhimõttel, kus töötajad on ühtlasi ettevõtte omanikud. Jaeklientide teenindamine seevastu keskendub laiale turule, on kapitalimahukam ning eeldab ka teistsugust äri- ja juhtimismudelit."

"Majanduskasv Baltimaades on toonud kaasa eraisikute nõudluse kiire kasvu investeerimisteenuste järele," lisas Andres Viisemann. "Investeerimisteenuste pakkumine on Lõhmus Haavel & Viisemanni põhitegevus, meie eksisteerimise eesmärk ja põhjus. Me oleme valmis sellesse valdkonda jõuliselt investeerima, et pakkuda Eesti, Läti ja Leedu eraisikutest investoritele efektiivset ja esmaklassilist teenust."

LHV Groupi kasum tõusis mullu rohkem kui kaks korda, ulatudes ligi 38 miljoni kroonini. Teenustasutulu tõusis 70 protsenti 72 miljoni kroonini, LHV Groupi poolt hallatavate varade maht on hetkel üle 1,8 miljardi krooni.