Pank teenis sellest 13,1 miljonit eurot ja varahaldus 4,9 miljonit eurot.

Kolmanda kvartali kasumiks kujunes 6,2 miljonit eurot. Panga kasumiks kujunes 4,4 miljonit eurot ja varahalduse kasumiks 2,1 miljonit eurot.

"Kolmas kvartal möödus klientide aktiivsuse ning meie enda toimeka tegutsemise tähe all tugevalt. Meie äri kasvab,” kommenteeris tulemusi LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu. Käesoleva aasta kolme kvartaliga on LHV-ga liitunud üle 20 000 uue pangakliendi. Kolmandas kvartalis jõudsid rekordini erinevad aktiivsuse näitajad, nagu palgalaekumised, varadega klientide ja maksete arv, kaartide kasutamine, kaardimaksete vastuvõtmine ning uute investeerimislepingute arv.”

Groupi kolmanda kvartali 6,2 miljoni euro suurust kasumit mõjutasid positiivselt tehingute nõustamisega seotud tulud summas 0,7 miljonit eurot ja negatiivselt spetsiifilised allahindlused summas 1,2 miljonit eurot. Krediidiportfell püsib tugevana ning koos kasvavate mahtudega kasvab ka intressitulu, ehkki käesoleva aasta senist kasumit on mõjutanud ühe kliendiga seotud allahindlused.

“Pikaajalise majanduse väljavaate puhul teeb meile suurimat muret erinev liikumiskiirus Euroopa erinevates regioonides ning stagnatsiooni tekitav ülereguleerimine,” kirjutas ta tulemuste börsiteates. “Turumajanduse põhitõe kohaselt pole tulu ilma riskita, seega süvenev riskide võtmise keelamine ja bürokratiseerumine vähendab ka potentsiaalset arengut ja tulusid. Mure ainult süveneb, kui USA ja Hiina arengud Euroopa omadest kiiremad on.”

“Paariaastasele perioodile keskendudes on siiski peamiseks stsenaariumiks euroala majanduse kasvamine paari protsendi võrra aastas,” märkis ta. “LHV kasvutrende on toetamas ka Eesti majanduskeskkond. Krediiditurg on püsinud tugevana. Peamiste riskidena saab välja tuua suure sõltuvuse väliskeskkonnast, pigem madalad erasektori investeeringud ning tööjõupuuduse."