"Kuna läbirääkimised Leedus endiselt kestavad ja LHV-le esialgselt antud tähtaeg lõppeb jaanuari kuuga, oleme otsustanud Leedu keskpangalt ajapikendust küsida," ütles LHV pressiesindaja Priit Rum BNS-ile.

LHV Groupi juhatuse liige Erkki Raasuke on varem öelnud, et grupp peab Leedu turgu atraktiivseks, kus praegu tegeletakse tarbimislaenude andmisega ja otsitakse võimalust, kuidas laiendada oma tegevust finantsturul suunas, mis ei oleks seotud ainult raha välja laenamisega.

LHV juhatuse esimees Erki Kilu ütles pärast Leedu keskpangalt Finasta ostuks loa saamist, et on vara hinnata, kas ning mis ajal ja millistel tingimustel tehing üldse võiks toimuda.

"Teatavasti on erinevaid huvilisi Finasta ümber olnud mitmeid, kuid me oleme seni ainsad, kes on Leedu keskpangalt selleks reaalselt ka loa saanud," ütles Kilu.

Finasta omaniku, Snorase grupi pankrotihaldur Neil Cooper ütles mullu novembris Leedu ärilehele Verslo Zinios, et Finasta vastu on lisaks LHV-le ja Eesti Borges Equity Partnersile huvi tundnud ka kolmas ostja.

Mullu oktoobris andis Leedu Keskpank loa LHV-le osta Leedu investeerimispank Finasta, luba kehtib 31. jaanuarini. Finasta kuulub pankrotistunud Snorase grupi firmale Finasta Holding. Augusti algul ostis konsortsium, kuhu kuuluvad LHV ja RAZFin, Snorase pangale kuulunud Snoro Lizingase.

2013. aastal teenis LHV Group 4,3 miljonit eurot puhaskasumit, millest pank teenis 2,3 miljonit eurot, varahaldus 1,7 miljonit eurot ja teised tütarettevõtted 0,4 miljonit eurot. Kontserni konsolideeritud puhastulud kasvasid aastaga 80 protsenti ja bilansimaht 31 protsenti.