Juulis tegi sellekohase otsuse ka Eesti Finantsinspektsioon.

Seni on LHV Pank osutanud piiriüleseid teenuseid Lätis ja Leedus, kus kaasatakse hoiuseid ja osutatakse investeerimisteenuseid.

„Soomes alustame kahe peamise pangatootega, milleks on hoiused ja laenud,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

„Usume, et Soomes on ruumi uutele ja aktiivsetele tegijatele küll. Ligikaudu 80% kogu pangandusturust on kontsentreerunud kolme suurema panga – OP-Pohjola, Nordea ja Sampo – kätte. Suured Lääne-Euroopa pangad Soomes praktiliselt ei tegutse ja see on hoidnud konkurentsi suhteliselt tagasihoidlikuna. Soome hoiuseturg on 10 korda suurem kui Eestis, mis teeb selle meie jaoks väga atraktiivseks. Laenuturule õnnestus meil siseneda juba töötava laenuportfelli ostmise kaudu, mis annab hea positsiooni Soomes alustamiseks,“ lisas ta.

28. juunil sõlmis LHV Pank laenuportfelli ostulepingu Luottotalo Fenno Oy-ga, millega omandati ligikaudu 12 500 eraisiku laenulepingud Soomes 13,6 miljoni euro väärtuses. „Laenuportfelli ostmine aitab kaasa panga intressitulude ja seeläbi kogu panga kasumlikkuse kiiremale kasvatamisele,“ lisas Kilu.

LHV Pank võttis üle ka seni Fennos töötanud 19 inimese töölepingud ja kontori Helsingis. Alates 1. juulist töötab LHV Panga piiriülese tegevuse juhina Soomes Rändy Hütsi, kes on töötanud 8 aastat peamiselt analüüsi ja riskijuhtimisega seotud positsioonidel Eesti pangandussektoris ning hiljem 8 aastat finantsjuhina Starmanis.

1999. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev LHV Pank tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Alates 6. maist 2009 omab LHV Pank krediidiasutuse tegevusluba.