Mihkel Oja töötab LHV Varahalduse juhatuse esimehena uue juhi ametisse asumiseni. Plaanide järgi juhtub see mõne kuu jooksul, uue tegevjuhi otsinguid on alustatud. Otsused senise juhatuse liikme tagasikutsumiseks ning uue juhatuse liikme määramiseks teeb ettevõtte nõukogu pärast uue juhi leidmist.

Mihkel Oja on töötanud LHV-s alates 2002. aastast, viimased 12 aastat, alates 2007. aasta algusest, on ta juhtinud LHV Varahaldusst. "LHV kiire areng on andnud võimaluse osaleda justkui mitmes erinevas ettevõtmises. LHV pensionifondide tugevuseks on olnud võime kohaneda pidevalt muutuva turuga," lausus Oja.

Ka viimase kahe aasta areng, kus pensioniks kogutav vara on muutumas tähtsamaks kapitali allikaks kohalikule majandusele, on alles hoogu võtmas. "Isiklikult on mul aga pere laienemisega tekkinud aeg, mil soovin ennast enam pühendada muudele tegevustele," lisas Oja.

Ta täpsustas Ärilehele, et tema jaoks algas see aasta isapuhkusega ja kui uus LHV Varahaludse juht on leitub, plaanib ta seda jätkata. "Ettevõtte jaoks on juhi vahetuseks mõni aeg sobivam kui teine. Ma arvan, et LHV Varahalduse ja pensionifondide jaoks on praegune moment sobiv. Nagu rongi pealt saab maha minna siis, kui see on peatuses," märkis Oja.

LHVs üle 16 aasta töötanud mehe sõnul tegi ta selle otsuse ise. "Viimased 12 aastat olen olnud praeguses rollis. 12 aastat tagasi oli meie turuosa 4% ja LHVs kogus pensionit 23 tuhat klienti. Praeguseks on fondid kasvanud üle 50 korra ja kogujaid on 178 000. "Mu karjääris pole just palju pöördepunkte olnud – praegu siis teen ühe," sõnas Oj, lisades, et muid pikemaajalisi plaane tal praegu ei ole.

"Mihkli sisend pidevalt muutuvas keskkonnas on Varahalduse juhtimisel ja kasvatamisel olnud hindamatu," sõnas LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu. Lisaks muutustele, mis Oja välja tõi, lisas ta, et samal ajal on ka LHV turuosa kohustusliku kogumispensioni turul kasvanud 30% peale, millele on kaasa aidanud ka 2016. aastal Oja eestvedamisel toimunud Danske Capitali ostmine.

"Mis aga kõige olulisem – Varahalduses on heas õhkkonnas tegutsenud meeskond, mis on Eesti pensionikogujale suutnud kõige rohkem väärtust luua," tähendas Toomsalu.

LHV Varahaldus on Eesti suuruselt teine pensionifondide haldaja ja suurim kodumaine institutsionaalne investor. Ettevõttes töötab 25 inimest. Ettevõtte tegevusala on investeerimisfondide valitsemine. Lisaks kohustuslikele ja vabatahtlikele pensionifondidele haldab LHV Varahaldus ühte eurofondi ning lisaks pakub investeerimisnõustamise teenust SEF-LHV Persian Gulf Fund’ile.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab rohkem kui 390 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 161 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on 178 000 aktiivset klienti.