„Vald meiega ühendust pole võtnud. Paistab, et vallavalitsus üritab jõuga ilma meiega kokku leppimata hakata meie omandis olevatesse torudesse kusagilt mujalt vett laskma,” sõnas Paju Äripäevale.


Mehe sõnul kohtus ta Rae valla vee-ettevõtte Elveso esindajatega, kes teatasid, et juhatrus on otsustanud temale kuuluvatesse torudesse lasta Tallinna vee.

„Nende väitel olevat valla ja meie vahel sõlmitud juriidiline leping torude kasutamiseks. Kinnitan veelkord, et meiega mingeid läbirääkimisi pole alustatud. Kui Rae vallavalitsus sõlmiks meiega torude ajutise kasutamise ja meilt väljaostmise lepingu, ei teeks me torude kasutamiseks mingeid takistusi.” Ta lisab, et valla tegematajätmine pole argument, mille puhul oleks kellelgi õigust võõrast vara hõlvata.


Rae vallavanema Raivo Uukkivi sõnul tegeleb Paju teemaga elanikke nõustav advokaat, kes on valmis kohtutäituriga asjasse sekkuma. Pajul ei ole veesüsteemidele kasutusluba, mis tähendab, et torustikke nagu ei eksisteerikski. „Siin on mitu konflikti, mis üksteisega põimunud. Üks neist ongi see, et asi on välja arendamata ja vastu võtmata, kuid seda asja soovitakse müüa. Osta ei saa sellist süsteemi, mis ei oma kasutusluba, millel puudub nõuetele vastav täitedokumentatsioon. Seega Paju lähenes asjale valest otsast ja püüab oma lähenemisega lihtsalt survestada valda ja valla vee-ettevõtjat. Riskides isegi kriminaalsüüdistusega.”


Uukkivi sõnul pole Paju vallaga ühendust võtnud rohkem kui teatega, et lõpetab tegevuse. Vallal oli koosolek eelmisel nädalal osade veeta jäävate elanikega. Seal selgitati inimestele, et ükskõik, kuidas asi lõppeb, tuleb tänastel tarbijatel täiendava liitumistasuna maksta teatav summa ning seejärel läbi kohtu hakata Pajult seda sama summat tagasi nõudma.


Raivo Paju on vee kinni keeramist varem põhjendanud firma väikese käibega. Ta on vallale või vee-ettevõttele Elveso 680 000 krooni eest nõus ära andma pumbad, maa-alused torud ja pumpla seadmed. Eelmisel nädalal toimunud valla koosolekul seda teemat ka arutati, kuid seni pole veel midagi otsustatud.