Täpset summat Ligi ei nimetanud, öeldes, et summa suurusjärk on viis miljonit eurot. "Komakoha ma jätan lahtiseks," ütles ta, vahendas BNS.

"Et leevendada Kreeka võlakoormat ja mitte teenida kasumit, siis kokkulepe on, et kanda see raha riigieelarvesse, kellele tehakse siis ettepanek kanda see raha tagasi Kreekale," rääkis Ligi. "Sellega me tuleme riigikokku, Eesti valitsus ei kavatse seda raha endale jätta."

Ligi märkis, et võlakirjatulu ei koosne ainult intressidest, vaid Kreeka puhul on sellest enamus odava turuhinna ja nominaalhinna vahe.

"Valitsusel on aega ülekande sooritamiseks detsembri lõpuni. Ülekandeks on vaja muuta 2013. aasta eelarveseadust," on rahandusministeeriumi pressiesindaja Liisi Poll varem BNS-ile öelnud. "Kuigi eurosüsteemi niinimetatud SMP portfelli Kreekaga seonduva kasumi ja riigipoolse ülekande vahel puudub automaatne seos, on valitsus Kreeka programmi toetamist lubades arvestanud selle kasumieraldisega."

Euroala rahandusministrid leppisid mullu sügisel kokku, et euroala riigid kannavad Kreekale üle arvestuslikult sama palju, kui palju riikide keskpangad teenivad euroala keskpankade ühise võlakirjade ostuprogrammi Securities Markets Programme (SMP) portfellis olevatelt Kreeka võlakirjadelt.

Eesti Panga kasumi jaotuse otsustab Eesti Panga nõukogu. Keskpanga kasumi jaotamine peaks nõukogus arutusele tulema mai alguses.

Financial Timesi hinnangul teenisid euroala riikide keskpangad mullu ligikaudu 14 miljardit eurot intressitulu euroala kriisist mõjutatud riikide valitsuse võlakirjadelt.