Ligi sõnas, et temal on olnud praamihankesse neutraalne rahandusministri suhe, ehkki sisimas tundis ta asjaajamise pärast "õudu".

"Valitsus tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi arvutuse järgi ja odavama teenuse nimel uute praamide hankimise otsused, aga mõnegi poliitiku eesmärgina domineeris teenuse kvaliteedi ja hinna asemel Leedole ära tegemine, nagu neist väljapaistvaim, Urve Palo, selle sõnastas. Avalik tüli ja sõnasõda pidi jätma mulje ministri krapsakusest, asjaajamine aga logises ja see on taas läinud maksumaksjale kalliks," rääkis Ligi.

Ligi tunnistas, et skepsis tal asjaajamise ja ka pakutud optimistlike numbrite suhtes oli, aga austas enda sõnul tehtud otsust.

"Oma kahtlused, olgu Estonian Airi, praamide või Eesti energia plaanide kohta - keelatud riigiabi, riigihanke risk ja äriplaani kontroll olid minu haldusalad - esitasin valitsuse istungil nagu kord ja kohus. Järelevalve funktsioon rahandusministeeriumis on aga sõltumatu ja aus minister kuulab selle otsuseid, mitte ei dikteeri, Palo süüdistus viitab aga sellele, et tema kehtestaks järelevalve asemele partei tahte. Aga ega ma praegu imesta, ta on teinud kõik vead ära nii praaminduses, lennunduses kui energeetikas," kommenteeris Ligi Palo sõnavõttu.

Loe pikemalt err.ee’st.