Nõukogu võtab vastu õigusaktide pakti, mis sisaldab otsust Eesti eurole ülemineku kohta 1. jaanuaril 2011 ja määrust euro ümberarvestuskursi kohta. Ligi hinnangul ei ole Eestil põhjust arvata, et Euroopa Keskpank ja teised EL liikmesriigid sooviksid praegu kehtivast euro ja krooni ümbervahetuskursist erinevat kurssi. Tema arvates on ümbervahetuskurss 1 euro: 15,6466 krooni ainuvõimalik, teatas rahandusministeerium.

Mihkelson kinnitas toetust rahandusministeeriumi esitatud seisukohtadele eelseisval ECOFINi koosolekul eurole ülemineku küsimuses. Ta avaldas lootust, et eurole üleminek aitab tõsta Eesti rahanduse ja majanduse usaldusväärsust ning jätkusuutlikkust.

Ligi andis ülevaate ka ELi finantsjärelvalve paketiga seotud seisukohtadest. Eesti toetab Euroopa järelvalveasutuste loomist, mida arutatakse Euroopa Parlamendi ettepanekul. Arutluste käigus soovitakse pöörata tähelepanu nii nimetatud asutuste õiguste ja kohustuste tasakaalule kui ka riikide eripära arvestamisele

Komisjon kuulas täna ära veel Eesti seisukohad 12. juulil toimuvaks ELi põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil ning 14.-16. juulil toimuval mitteametlikul ELi konkurentsivõime- ja kasvu, teadusuuringute- ja tööstuse ministrite kohtumisel. Kõne all olid ka Eesti seisukohad 13. juulil toimuval mitteametlikul ELi keskkonnaministrite kohtumisel ning 15.- 16. juulil toimuval mitteametlikul ELi justiits- ja siseasjade nõukogu istungil.