Jürgen Ligi  võrdles  ETV saates "Foorum" palgatõusu ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmise mõju riigieelarvele, öeldes, et viimane on mõõtmatult kallim küsimus kui riigitöötajate turutasemel palgatõus, vahendab ERR Uudised.

"Tulumaksuvaba miinimumi tõstmine viisil, et üks euro jääb palgasaajale kätte, maksab eelarvele kümme miljonit - see on röögatult kallis ja valitsuse eelis on kahtlemata tõsta pensionid ja palgad," selgitas minister.

Ta selgitas, et kuigi Eesti majandus on pidevalt kasvanud, ei ole see olnud piisav tulumaksuvaba miinimumi tõstmiseks. "Me pole veel jõudnud majandusega buumieelsele tasemele. Aga isegi buumi ajal, kui tulumaksuvaba miinimumi tõstmine oli valitsuse ühtne prioriteet, me ei saanud sellega hakkama võrreldavas tempos. Me suutsime selle tõsta kroonides natuke üle tuhande ja siis jooksime kinni. Isegi buumi ajal, kus raha voogas peale kaudste maksudena. Nüüd seda enam ei ole ja pole mõtet rääkida 500 eurot võrra tõstmisest kümne aasta perspektiivis ega kuidagi teisiti," selgitas minister.