Märk ilmub Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni kuuluvate ettevõtete toodetele nädala jooksul, teatas ETA.

Valga Lihatööstuse juhataja Emut Paavel selgitas täna ajakirjanikele, et sellist märki hakkavad kandma Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni (ELA) kuuluvate ettevõtete kvaliteettooted. Igasugusele III klassi maksavorstile seda märki siiski ei panda, märkis Paavel.

AS Rey direktor Valentin Kütt ütles, et võrreldes põllumajandus-kaubanduskoja poolt välja antavate "Tunnustatud eesti maitse" märkidega on "Ausa kauba" märgil isegi karmimad nõuded.

Oskari Lihatööstuse juhatuse liige Aldo Parik selgitas, et nagunii ei kasuta lihaliidust lahku löönud ja ELAsse kuuluvad kuus ettevõtet oma toodetes kondilihamassi, märk töötati välja selle rõhutamiseks. Parik nentis, et selle märgi väljatöötamine on ka ELA liikmete katse kasutada kollektiivset turundust.

Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustüki sõnul on ELA seisukohal, et toote etiketil tuleb selgelt väljendada toote koostis, seda ELA ka taotleb. Tarbijaid ei tohi märgistusega petta, märkis Kruustük. Parik lisas, et kõik, mis tootes sisaldub, peab olema kirjas ka pakendil, praegu see Eesti lihatoodete puhul alati nii pole.