Rey juhtum ei ole küll summaliselt kõige suurem avastatud ümbrikupalgajuhtum, küll aga palga saajate arvu poolest.

Maksu- ja tolliamet korraldas vihje kontrollimiseks oktoobris Reysse nn ümbrikupalgareidi ja avastas, et ettevõtte on sama aasta jaanuarist septembrini 71le töötajale maksnud ümbrikupalka enam kui miljoni krooni ulatuses. Ettevõtte ruumest avastas maksu- ja tolliamet igakuise ümbrikupalga maksmise sisemise aruandluse ehk palgaarvestuse andmed töötajate ja väljamakstud palkade lõikes iga kuu kohta, mida maksudeklaratsioonides ei olnud kajastatud.

ASi Rey nõukogu esimees Valentin Kütt ütles, et ta ei tea ümbrikupalga maksmisest mitte midagi. „Meil ei ole küll ümbrikupalku makstud,” sõnas Kütt. „See teema ei sobi mulle üldse, ma ei soovi sel teemal rohkem midagi rääkida.”

Samas esitas Rey avastatud ümbrikupalkade ja nendelt arvestatud summade kohta 27. detsembril ise parandusdeklaratsioonid, millega sisuliselt tunnistas ümbrikupalkade maksmist. Lisaks tasumata maksudele tuleb Rey tasuda veel intress ning samuti trahviti teda nimetatud rikkumise eest summas 18 000 krooni.

Rey kuulub Eesti suuremate seakasvatusettevõtete hulka, ettevõtte aastakäive oli 2003. aastal 31 ja puhaskasum 0,3 miljonit krooni. Tööd annab ettevõte ca 70le inimesele.