Eesti Liikluskindlustuse Fondi aastaaruande kohaselt lõpetas fond 2008. aasta 9 miljoni kroonise kasumiga, teatas fond.

Kasumi allikateks olid oodatust paremad kindlustustehnilised näitajad ja varade tootlus. Liikluskindlustuse seaduse kohaselt peab LKFil olema omavahendeid vähemalt 10% ulatuses kindlustusandjate liikluskindlustusega seotud eraldistest. Aastavahetuse seisuga oli see suhe 0,9% võrra nõutust suurem.

Aasta jooksul kogus fond liikmemaksudest 19,8 miljonit krooni ehk 1,68% turul kogutud preemiatest. Liikmemaksu koguti kahes osas: iga liikme jaoks fikseeritud võrdne määr 50 000 krooni kuus ning mahuosana 1,17% kogutud liikluskindlustuse maksetest.

LKFi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul on 2009. aastal fondi peamisteks väljakutseteks sõidukite remonditööde normeerimistarkvara WinCABAS juurutamine ning liikluskindlustuse infosüsteemi ümberehitus kindlustusseltside paremaks teenindamiseks. „Normeerimistarkvara mõte on kiirendada liiklusõnnetuse järel kahjukäsitlust, sest kõik hinnapakkumised sõiduki remondiks liiguvad kindlustusseltside ja autoremondiettevõtete vahel elektroonselt uue süsteemi kaudu," selgitas Niinemaa. „Projektiga on juba praegu liitunud enamik kindlustusandjatest ja suur hulk autoremondiettevõtteid."

LKFi juhi kinnitusel arendatakse tänavu ka liiklusõnnetuste geoinfo analüüsi ja kiirendatakse kindlustuslepinguta sõidukite menetlust. „Majanduskeskkonna muudatuste taustal on oluline säilitada liikluskindlustuse süsteemi krediidikvaliteet," lausus ta. "Liikluskindlustuse garantiifondi roll ei piirdu selles mitte ainult kapitali säilitamisega, oluline on panustada ka analüüsi ja teavitusse."