„Saatesarja mitmes episoodis näidatakse katusetöödel ebaturvalisi töövõtteid ja töökaitsevahendeid. Katuseliidule on laekunud juba mitu sellekohast pöördumist. Näiteks loobitakse vana katusekatte lammutamisel eterniiditahvleid maapinnale, samas kui lähistel töötavad aknameistrid. Uue katusekatte paigaldamisel on töömeestel olnud jalas rannajalatsid ja metallist katusekatteid paigaldatakse kergetes treeningjalatsites,mis ei taga kaitset kukkuva plekipaani eest.

Mitmes episoodis on töömeestel näha küll turvarakmeid, kuid need ei ole kuhugi kinnitatud. Lisaks riivab mitmel korral silma roovitusena kasutatava puitmaterjali sobimatu kvaliteet, kuid see asjaolu ei ole siiski eluohtlik," kirjutab liit oma kodulehel.

Katuseliidul on ülevaade saatesarja nendest episoodidest, kus on tõsiselt eksitud elementaarsete tööohutusnõuete vastu, kuid loodame, et olukord väga populaarses telesaates antud vaatenurgast paraneb.

„"Kodutunne" on kiiduväärt ettevõtmine, kuid peab olema eeskujuks mitmest vaatenurgast vaadates," on teates kirjas.

Saate „Kodutunne" produtsendi Kristi Nilovi kommentaar:

Tegemist on ligi aasta tagasi paigaldatud katusega, on huvitav, et praegu seda meie käest küsitakse? Katuseliit oleks võinud ju koheselt pöörduda meie poole küsimusega, mitte teha järeldusi, mida saatest näha on. Saates on näha lühike osa tehtust, paraku pole meil võimalik 10-t tundi materjali eetrisse lasta.

Katuse paigaldamisel kasutati turvarihmasid kui oli neid kuhugi kinnitada, samuti hinnataks alati konkreetse katuse kõrgusest tulevat riski.  Mis puudutab turvajalatsite kasutamist siis oli ilm tol päeval üle 30 kraadi ning katusel osutuvad need  jalatsid ohtlikuks, sest libisevad kergelt.

Eterniidi allaviskamisel turvati antud ala ning kellelegi ohtu polnud.

Samas juhtisin tähelepanu kõikidele ehitajatele, et turvavarustust peab kasutama!