Ametiühingute otsus oli vastuseks Eesti Energia kavatsusele loobuda töötajate sotsiaalabipaketist, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Liive sõnul on kokkuhoid majanduslanguse tingimustes möödapääsmatu ning tuleb valida, kas vähenda palku või koondada töötajaid.

„Kui ma töötaksin tasuta, siis selleks ei piisaks, et hoida kokku pool miljardit krooni, mis Eesti Energial on vaja sel aastal kokku hoida. Me kaotame, sel majandusaastal tulusid miljard krooni. See on kümme protsenti meie tuludest,“ rääkis ta.

„Selleks, et Eesti Energia oleks jätkuvalt investeerimisvõimeline, siis me peame kulusid kokku tõmbama. Tänaste kollektiivlepingute põhile probleem on see, et nad ei arvesta majanduslangusega. Nad arvestavad ainult pidevalt juurde laekuvate tulude jagamisega, see on see, millega ametiühing on harjunud, kuid nüüd tuleb tegutseda teises olukorras,“ jätkas Liive.

Lisaks töötajate soodustuste kaotamisele loodab kontsern äritegevuse ja struktuuride ümberkorraldamisega hoida kokku kuni 400 miljoni krooni.