Praegu staadioni ehitust koordineeriva OÜ EJL Ehitusbüroo tegevjuht Teet Ilves kinnitas, et märtsi lõpuks saab staadion vähemalt väliselt oma lõpliku näo. “Sügisel algas ehitus väikese viivitusega ning kevadeks staadion veel sada protsenti valmis ei saa. Kuid välisilmelt on see märtsi lõpuks valmis.”

Mis puudutab sisetöid ning -viimistlust, siis need peaks lõppema samuti selle aastanumbri sees.

Mäletatavasti otsustas valitsus mullu suvel omandada Lilleküla jalgpallistaadioni osaluse 70,5 miljoni krooni suuruses summas. Rahasüsti eesmärgiks oligi vahepeal soiku jäänud staadioniehituse lõpuleviimine. Samal ajal otsustati väljastada ka 25 miljoni krooni suurune laen (kuulub 70,5 miljoni hulka), et ehitust kohe jätkata.

Lilleküla jalgpallistaadioni omaniku FC Flora Jalgpalliklubi juht ja omanik Aivar Pohlak tõdes, et poolelioleva ehituse taaskäivitamine sügisel osutus küll arvatust keerulisemaks, kuid nüüd töö käib ja praktilised kõik lepingud selleks, et staadion märtsi lõpu mängudeks ettenähtud valmidusse jõuaks, on sõlmitud.

Pohlaku sõnul on hetkel raske öelda, kui palju on viimase poole aastaga staadioni ehitamisse investeeritud, kuid mitmesuguste tööde lepinguid on selle aja jooksul sõlmitud veidi enam kui 80 miljoni krooni jagu.

Toimub märtsis

Mis puudutab riigi osaluse omandamist, siis see peaks aset leidma märtsis, ütles rahandusministeeriumi asekantsler Kalle Kukk. 70,5 miljoni krooniga soovib riik omandada staadionist vähemalt 40 protsenti.

Praegu kuulub Lilleküla staadion FC Flora jalgpalliklubile.

Pohlaku sõnul on suuremateks töödeks staadioniümbruse tänavate ning treeningväljakute väljaehitamine, staadionihoone kinniehitamine, katuse ehitus, siseviimistlus, tribüünide veekindlaks tegemine ning ventilatsiooni, uste-akende, radiaatorite ning torude paigaldus.

Tantsupidu koliks A.Le Coq Arenale

•• Eesti Jalgpalli Liidu president Indrek Kannik märkis, et kuigi alaliit Lilleküla staadioni ehitusega kokku ei puutu, ollakse huvitatud, et ehitus plaanipäraselt kulgeks, sest 26. märtsil peab Eesti koondis A. Le Coq Arenal võõrustama Slovakkiat, 30. märtsil Venemaad ja 20. aprillil Norrat.

•• "Norra mänguga samal ajal toimub Tallinnas ka UEFA kongress, kuhu saabub enamik rahvusvahelistest jalgpallijuhtidest eesotsas UEFA presidendi Lennart Johanssoni ja FIFA presidendi Sepp Blatteriga," selgitas Kannik.

•• "Riigi lisandumine omanikeringi suurendab kindlasti tõenäosust, et tantsupeod hakkavad tulevikus toimuma A. Le Coq Arenal. Ka teine osanik, FC Flora, on lubanud riigile staadioni tantsupidudeks tasuta anda."