Lindaliini esindaja ütles BNS-le, et laeva veekahuri konstruktsioonis avastatud viga sai esmaspäeval kõrvaldatud ning teisipäeva lõunal sai Linda Express kätte liinileminekuks vajalikud sertifikaadid.

Linda Express läheb kiirkorras liinile, et asendada teisipäeval mootoririkke tõttu remonti läinud Lindaliini tiiburlaeva Laura. Tavagraafiku järgi hakkab Linda Express tegema Tallinna ja Helsingi vahel päevas viis edasi-tagasi reisi.

Linda Expressi pikkus on 40 meetrit, laius 11 meetrit ja süvis 3,5 meetrit. Laeval on 224 turisti ja 62 äriklassi reisija kohta. Linda Express arendab kuni 55-sõlmelist kiirust, mis lubab Soome lahe ületada vähem kui tunni ajaga.

Lindaliini AS on pidanud mai lõpus Peterburi laevatehases Almaz valminud katamaraani liiniletulekut juba korduvalt edasi lükkama. Katamaraani katsetuste käigus selgus, et laeva mootori tööd juhtiva elektroonika tarkvara on vigane ning selle häälestamiseks kulus ligi kaks nädalat.

Tallinnasse Meeruse sadamasse jõudis Linda Express 16. juunil, kus laeval tuli veel lõpetada siseviimistlustööd. Seejärel oleks laev pidanud minema liinile eelmisel laupäeval, kuid selle kava nurjas viimasel hetkel veekahuri konstruktsioonis avastatud viga.