Heinar Aedma merepäästekeskusest ütles BNS-le, et reisijatele otsest ohtu ei ole, laev liigub Tallinna poole omal jõul ning igaks juhuks saadab Linda Expressi abilaevana kiirlaev Nordic Jet.

Kella 16 paiku liikus lekkiv katamaraan Tallinna lahe idaranniku läheduses 12-sõlmelise kiirusega Tallinna sadama poole.

Reisijate ohutuse tagamiseks soovitas laeva meeskond neil päästevestid selga panna.

Piirivalve saatis hätta sattunud katamaraanile julgestuseks piirivalvelaeva Vapper. Vajadusel on Tallinnas valmis lekkivale laevale appi ruttama ka piirivalvelaev Pikker, ütles piirivalve pressiesindaja BNS-ile.

Lindaliini üks omanikke Enn Rohula ütles reedel BNS-ile, et laev liigub omal jõul sadamasse ja jõuab sinna kella 17 paiku.

"Me kahtlustame laeva lekke põhjusena võlli tihendi purunemist. Lekke täpse põhjuse teevad selgeks tuukrid sadamas," ütles Rohula.

Alles teisipäeval läbis Linda Express veeteede ameti inspektsiooni ning tegi esimese regulaarreisi Tallinna-Helsingi liinil.

Linda Express läks kiirkorras liinile, et asendada teisipäeval mootoririkke tõttu remonti läinud Lindaliini tiiburlaeva Laura.

Linda Expressi pikkus on 40 meetrit, laius 11 meetrit ja süvis 3,5 meetrit. Laeval on 224 turisti- ja 62 äriklassi reisija kohta. Linda Express arendab kuni 55-sõlmelist kiirust, mis lubab Soome lahe ületada vähem kui tunni ajaga.