Lowell on krediidihaldusteenuste turuliider Suurbritannias ja DACH (Saksamaa, Austria ja Šveitsi) regioonis. Enne liitumist Lowellil Põhjamaades äritegevust ei toimunud.

"Meie uuel omanikul on tugev positsioon Euroopa suurimal tarbijaturul ja suurepärased teadmised krediidihaldusest, andmeanalüüsist ja klienditeenindusest. Lowell on meile väga hea omanik, kuna toetab nii meie kasvu kui ka tarbijatele suunatud teenuste arendamist," kommenteerib liitu Soome ja Eesti tegevjuht Tuija Keronen.

Euroopa Komisjon kiitis juunis heaks Intrum Justitia ja Lindorff Grupi liitumise. Sellega seoses võeti vastu ka ettepanek, mille alusel Lindorffi äriüksused Eestis, Soomes, Rootsis ja Taanis ning Intrumi äriüksus Norras loovutatakse uuele omanikule. Sellega sooviti säilitada konkurentsisituatsioon krediidihaldusturul.

Tehingu lõpule viimiseks oodatakse endiselt Euroopa Komisjoni heakskiitu Rootsis; tehing soovitakse lõpule viia 2018. aasta esimeses pooles. Loovutatud ettevõtete väärtuseks on 730 miljonit eurot. Loovutatud ettevõtte ostnud Lowelli suurimad omanikud on erakapitalil põhinev fond Permira ja pensionifond Ontario Teachers’ Pension Plan.