Kui volikogu eelnõu 21. detsembril kinnitab, kulub lepingu sõlmiseks kõige rohkem kuu, ütles Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa.

Kui kuu aja jooksul lepingut ei allkirjastata, võib linn alustada läbirääkimisi teise pakkujaga, märkis ta.

International Water UU pakkumise hinnast moodustas 30 miljoni uue aktsia märkimise hind 697 miljonit ning 28 miljoni Tallinna linnale kuuluva aktsia ostuhind 641,2 miljonit krooni.

International Water UU lõplikus ostupakkumises on veevarustuse ja heitvee hinnamuutuse koefitsent aastatel 2001-2003 null protsenti ning 2004. ja 2005. aastal 15 protsenti.

Kivimaa sõnul oli võitja võrreldes konkurentidega väiksem ettevõte, ent tema pakkumine oli agressiivsem, mis näitab, et firma soovib suureks kasvada.

Teine lõpliku pakkumise tegija Generale des Eaux pakkus Tallinna Vee aktsiate eest kokku 940 miljonit krooni, märkimishind moodustas sellest vastavalt 488,8 miljonit ja ostuhind 451,2 miljonit krooni.

Teise pakkuja hinnamuudatuste koefitsent oli vastavalt 2001. aastal 15,4 protsenti, 2002. aastal 10 protsenti, 2003. aastal viis protsenti ning 2004. ja 2005. aastal neli protsenti.

International Water UU on Suurbritania veefirmade International Water Group ja United Utilities Group ühisettevõte.

United Utilities on maailma suurimate vee- ja kanalisatsiooniteenust pakkuvate firmade hulka kuuluv ettevõte, mis teenindab kokku 28 miljonit tarbijat Suurbritannias, Austraalias, Poolas, Filipiinidel, USA-s ja Bulgaarias.

International Water Group on ehituskontserni Bechtel tütarfirma, mille poolt juhitud firmad pakuvad vee- ja kanalisatsiooniteenust kokku kuuele miljonile tarbijale Suurbritannias, Austraalias, Poolas ja Filipiinidel.

Erastamiskonkursil teisena lõpliku pakkumise teinud Generale des Eaux kuulub maailma ühte suurimasse infrastruktuurikontserni Vivendi.

Algselt samuti osalenud, kuid liiga Tallinna linna kesksetele lepingutele viidates lõpliku pakkumise tegemisest loobunud Northumbrian Lyonnaise Eesti AS on suurkontserni Suez Lyonnaise des Eaux tütarettevõte.

50,4 protsendi Tallinna Vee aktsiate alghind oli 580 miljonit krooni, millest linnaeelarvesse kavandati minimaalselt 280 miljoni krooni laekumist. Lepingu sõlmimisel International Water UU-ga laekub linnaeelarvesse 641,2 miljonit krooni.