Linn on 48 698 ruutmeetri suuruse maatüki alghinnaks määranud 68 miljonit krooni. Ruutmeetri hind küündib seega 1400 kroonini.

Elamumajandusameti müügi- ja hankeosakonna vanemspetsialist Veiko Meremäe ütles, et praegu on nimetatud maatüki sihtotstarbeks sotsiaalmaa. Samas jääb maatükk Paljassaare sadama ning Russalka vahelisele alale, mille üldplaneering määrab kinnistule 50 protsendi ulatuses elamumaa ning 50 protsendi ulatuses haljasalamaa otstarbe.

SRV Kinnisvara projektijuht Toomas Tamm ei osanud reedel öelda, kas ettevõte osaleb nimetatud kinnistu enampakkumisel. “Selleni on veel aega. See otsus langetatakse meil hiljem,” märkis ta. Samas on Tamme sõnul tegu atraktiivse maatükiga. “Usun, et ikka tunneme selle vastu huvi. Ma arvan, et selle maatüki vastu tunnevad väga paljud huvi.”

“Oleme asja arutanud, kuid lõplikku otsust pole langetanud,” kommenteeris enampakkumisel osalemist Arco Vara nõukogu esimees Arti Arakas. Tema sõnul on endise tivoliala maatüki näol tegemist Tallinna ühe parema allesjäänud kinnistuga. “Sellel enampakkumisel osalevad tõenäoliselt kõik suuremad tegijad. Kinnistu hind on stardiks väga hea, kuid on täitsa kindel, et see hind tõuseb.”

Probleemne põhjaväil

Pakkumisel osalemist pole veel otsustanud ka kinnisvaraarendaja Ober Haus. Ettevõtte tegevjuht Hindrek Leppsalu möönis, et tegu on hinnalise maatükiga, mille ainsaks probleemiks on see, et selle eest hakkab läbi kulgema põhjaväil.

Põhjaväil on olulise tähtsusega Tallinna liiklusvõrgustikus, selle kaudu kulgeb Kopli–kesklinna ühendus ning osa Vanasadamast ja Kadrioru uutest kvartalitest tulenevast liiklusest. Põhjaväil võ-tab olulise osa Lasnamäe ja Pirita suuna liiklusest.

Pakkumisi tivoli ostuks veel pole

•• Pakkumine endise Kadrioru tivoli maatüki ostuks kestab 7. juunini.

•• Elamumajandusameti müügi- ja hankeosakonna vanemspetsialist Veiko Meremäe ütles, et seni pole ametile veel ühtegi pakkumist esitatud. “Pakkumised esitatakse viimasel hetkel,” selgitas ta.

•• Endisele tivoli alale on varem korraldatud ka arhitektuurikonkurss, mille võitsid Saksa arhitektid. Selle kava kohaselt pidanuks alale kerkima korterelamud. Mõne aasta eest kirjutas Eesti Päevaleht, et kortermajade projekt pidi sündima Tallinna linnavalitsuse ja kinnisvaraarendajate koostöös.

•• Viimastel aastatel on tivoli ala seisnud kasutult, varem on seal suviti korraldatud meelelahutusüritust Sundance.