Läinud reedel linnavalitsuses arutlusel olnud “Tallinna linna ametiasutuste struktuur, teenistujate koosseis ja töö tasustamise korra” eelnõust selgub, et linn kavatseb järgmisel aastal tõsta kõigi linnaametnike palku.

Tipplinnajuhtidest kuni kõige madalamapalgaliste abiteenistujateni saavad linnalt järgmisel aastal ligi viis protsenti suurema palga. Uue korra kohaselt teenib kõige enam linnapea ja linnavolikogu esimees kuus 51 400 krooni, enne oli antud summa 49 000 krooni ja lihttöid tegeva abitöölise palk linnaametites 5000 kroonilt 5500 kroonini.

Erinevalt paljudest muudest omavalitsustest kavatseb linn lisaks ka veel järgmisel aastal võtta tööle veelgi enam ametnikke. Uuel aastal asub ametisse neli uut lastekaitse ametnikku, üks eakatele koduteenust osutav hooldustöötaja ja 14 uut munitsipaalpoliteinikku. Uut ametikohta pakub ka kommunaalamet, linnakantselei kui ka keskkonnaamet.

Ainsana ootab tõsisem koondamine maa-ametist ja linnaplaneerimisametis, kus kaotab koha 9 töötajat, kuna kaks ametit ühinevad linnavaraametiks 1. aprillist.

Tänavu aasta lõpuks on linnal 1665 kohta ametnikele. Järgmise aasta märtsi lõpuni on samas töötajaid kokku 1694, kuid seejärel linnavaraameti sünni tõttu 1675 ametikohta.

Läinud reedel nimetas Edgar Savisaar uute ametikohtade tegemise vajaduseks pakkuda “üldises majandusseisakus inimestele stabiilset töökohta”.