Linnavõim tahab Tallinna linnahallist messi- ja meelelahutuskeskuse rajamiseks alustada koostööd 2007. aastal USA-s asutatud Tallinn Entertainment LLC-ga, kes on valmis projekti investeerima enam kui miljard krooni. Firma eestvedajaid on iluäri Estée Lauder Companies juhte Ronald S. Lauder, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Kolmandiku omanik on ka GF Capital Management&Advisors, mille tegevdirektor James E. Taussig selgitas vastuseks Päevaleht Online'i küsimusele, kuidas Eestiga kontakt loodi ja miks kaalutakse siia investeerida, et kaks Tallinn Entertainmenti osanikku on Eestis varemgi töötanud.

Linnahallis nähti Taussigi sõnul võimalust üldise strateegia mõttes. Ta rõhutas, et praeguses turukeskkonnas peavad investorid väga hoolega kaaluma iga projekti, mis ette võetakse. „Me jätkame vaid nendega, millest me usume, et need toovad kasu," märkis Taussig.

Pikemat kommentaari ei soovinud Taussig anda, kuna juba 11 kuud kestnud läbirääkimised ei ole veel lõpuni jõudnud.

Tallinn Entertainmenti ja Tallinna linna vahelise kokkuleppe põhitingimuste projekt on homme arutlusel Tallinna linnavolikogus, kus on plaanis see heaks kiita ja Taavi Aasale volitused anda. Nimelt suundub Taavi Aas pärast volikogu heakskiidu saamist Ameerikasse, et seal pidada veel läbirääkimisi ja lootuste järgi see allkirjastada. Praegu on veel lahtine, kas Tallinn Entertainment saab linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute hoonestusõiguse või asutab Tallinn investoritega ühisettevõtte.

Renoveerimine peaks algama aasta lõpus

Renoveerimistöödega loodetakse algust teha praeguse aasta lõpus. Lepinguga on sätestatud, et muinsuskaitseseaduse nõudeid järgides tuleb renoveerida hoone väliskuju, Suur saal ja fuajee.

Linnahalli ümbritseval alal kavatsetakse kopp maasse lüüa 2010. aastal, et ehitada Logi 7, 9 ja Logi tänav T-2 piirkonda halliga ühendatud hotell ja rajada tekkinud kompleksi vabaajakeskus, kus tegutsevad restoranid ning kultuuri- ja meelelahutusasutused.

Keskuse juurde Mere puiestee 18 ja 20B kinnistutele tuleb omakorda maa alla ja maa peale arvestuslikult ühtekokku 2500-3000 parkimiskohta.

Kava järgi saab linnahall renoveeritud 2011. aastaks, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn.