Tallinna linnavalitsuse nägemuse järgi oleks linnahalli rekonstrueeritud saaliosas võimalik läbi viia suuri siseruume ja kõrget tehnilist taset nõudvaid üritusi. Samas laiendatud linnaarhiiv oleks ratsionaalne kasutus ruumidele, kus puudub loomulik valgus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Jäähallile linnavalitsus pärast linnahalli kontserdiosa rekonstrueerimist otstarvet ei näe. “Suure publikumahutavusega statsionaarne jääväljak tuleb meie arvates rajada Saku suurhalli,” seisab abilinnapea Peep Aaviksoo kirjas muinsuskaitseameti peadirektori kohusetäitjale Agne Trummalile.

Kiirlaevade sadam linnahalli merepoolsesse ossa jääb alles ning selle juurde on võimalik rajada hotell ja söögikohad. Abilinnapea sõnul lähtutakse ettepanekutes soovist avada kesklinn merele nii linnaelanike kui ka linna külaliste jaoks.

“Tallinna linnahalli ja sellega piirnevate kinnistute müügi eesmärk ei ole eelöeldust tulenevalt mitte pelgalt rahateenimine, vaid linna edasise arengu garanteerimine,” kirjutas Aaviksoo.

Möödunud nädalal abilinnapea ametisse kinnitatud Kaia Jäppinen on linnahalli piirkonna müüki kommenteerides järgmise tärminina nimetanud 21. maid, mil ala ostust huvitatud osaühing Manutent teeb ettepanekud kontserdisaali kasutamise tingimuste kohta.

Elamumajandusameti juhataja Margus Kruusmägi sõnul on plaan linnahall müüa enne suve. “Aga ei tea, mis saab,” lisas ta. Muinsuskaitseameti tellimusel linnahalli restaureerimise eritingimusi koostav arhitektuuriajaloolane Piret Lindpere ütles, et esialgseks tähtajaks, 21. maiks kindlasti tingimusi valmis ei jõua. “Asi on veel suhteliselt algstaadiumis,” märkis ta.