Linna maaküsimuste eest vastutav ja eraomanikega läbirääkimisi pidav Tallinna abilinnapea Vladimir Maslov ütles Postimehele, et linnal on teelaienduse jaoks vajalike majade ja kruntide ostmiseks eelarves ette nähtud 36 miljonit krooni, millest jääb aga väheseks, kui ükshaaval liita kokku kõigi eraomanike rahasoovid.

“Raha pole piisavalt, 36 miljoniga kõiki kokku ei osta,” lausus Maslov. Kokku on linnal Tartu maantee laiendamiseks Liivalaia ristmikust kuni Masina tänavani vaja eraomandusest välja osta viis maja ja kaks tühja krunti, millel on kokku 13 omanikku.

Tartu maantee 37 maja ostmise 6,4 miljoni krooni eest neljalt korteriomanikult ning Tartu maantee 48a tühja krundi ost 2,2 miljoni krooni eest Hansa Kinnisvaralt on saanud linnavalitsuselt heakskiidu, kuid teiste omanikega läbirääkimised jätkuvad.

Maslovi sõnul on eraomanike rahasoovid kokku ligi 40 miljonit krooni, mis on pannud linna otsima võimalusi maadevahetuseks.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles eile, et kiirustamise tõttu ostab linn praegu krunte põhjendamatult kallilt ning see võib linnale maksma minna 120 miljonit krooni.

“100 miljonit krooni on tühi jutt,” lausus Maslov Keskerakonna etteheidete kohta. “Keskerakond venitas võimul olles ise aastaid selle küsimusega ning põhjustas linnale selgelt rahalist kahju.”