Äripäev asus pärast paari nädala tagust politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri asutuse krediitkaardiga tehtud põhjendamatute ostude ilmikstulekut uurima teistes riiklikes ja avalikus halduses olevates institutsioonide ja asutuste krediitkaartide kasutamist.

Tallinna linna finantsdirektorilt Katrin Kendralt Mati Kaalu krediitkaardiga tehtud ostude kohta andmete saamise järel teatas linn ettepanekust loomaia direktori krediitkaart sulgeda. Kendra sõnul analüüsisid nad Tallinna loomaaia direktori käsutusse antud krediitkaardi kasutust ja kuigi nad tõdesid, et kulutused olid loomaaia tegevuseks vajalikud, ent mitte tehtud õiget kanalit pidi, siis soovitakse veebruari jooksul sulgeda viiest linna organisatsioonis kasutusel olevast krediitkaardist kolm, sealhulgas ka loomaaia direktori oma.

„Formaalselt võttes on muidugi kõik võimalik ka teisiti, kuid asjaajamise protseduurid on oluliselt aeganõudvamad ega anna võimalust operatiivselt olukordi lahendada ning mõnedki asjad jäävad lihtsalt tegemata või saavad tehtud vähemkvaliteetselt,“ lausus Kaal