"Mina isiklikult ei saa aru, miks muutus vajalik oli. Ma ei pea õigeks tänaval joomist," ütles Kalvi.

Ta nentis, et teatud ürituste ajaks võiks anda kohalikule omavalitsusele õiguse lubada alkoholi tarvitada, aga seda ka piiratud alal, näiteks välitoitlustusalal. Igal tänavapingil õlle tarbimine tundub Kalvile aga pigem pentsik. "Pigem ühinen siinkohal tervisekaitsjatega," tunnistas ta.

"Miks ja kelle huvides ja initsiatiivil see seadus on vastu võetud, seda oskavad võib-olla poliitikud öelda. Ma ennustan, et tegemist võib olla lahja alkoholi tootjate teistsuguse nägemusega asja suhtes. Vaevalt, et viina keegi tänaval jooma hakkab. See puudutab neid, kes armastavad õlu käes, tänaval ringi jalutada. Isiklikult mulle tundub kohatu selline käitumine," arutles Kalvi.

Kalvi lisas, et see käib kultuurse alkoholitarbimise juurde, et juuakse ette nähtud ajal ja kohas. Leevendav asjaolu ei ole tema hinnangul seegi, et seadus ei luba siiski näiteks lasteaedade, koolide, noortelaagrite või haiglate läheduses. "Lapsed on ju igal pool tänaval meie ümber, kus need koha on, kus koole ja lasteasutusi läehdal pole?" küsis ta.