"Kas te teete nalja?" küsis Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi justiitsministeeriumi ning A. Le Coqi ühise õlle väljaandmisest teada saades. "Esimene aprill on minu teada ammu möödas."

Kuuldes, et tegemist on põhiseaduse aastapäeva õllega, ütles Kalvi, et teda paneb säärane leidlikkus üllatuma. "Aga ma ei arva, et mina peaksin sellele hinnangu andma, seda teevad tarbijad," sõnas Kalvi.

Kalvi sõnul on Livikol kaubamärke, mille puhul on mitmed uuringud kinnitanud, et neid seostatakse riigi ning sealhulgas riiklike tähtpäevadega. "Vana Tallinn on vailedamatult üks tuntumaid kaubamärke, mida Eestis reisides palju kaasa ostetakse," sõnas Kalvi. Viru Valget on inimsed seostanud Võidupüha ning Iseseisvuspäevaga.

"Põhiseaduspäevaga ei oskaks ma otseselt ühtegi meie toodet seostada," ütles Kalvi.

Ärilistel kaalutlustel Kalvi justiitsministeeriumile ise sarnast ettepanekut, näiteks mõnel teisel riiklikul pühal vodkat välja anda, ei teeks. Kui aga ministeerium partii osaliselt kinni maksaks? "Siis võtaksime ise ka järjekorda," ütles Kalvi.

Justiitsministeerium on seni kinnitanud, et nende osa õlle väljaandmisel on olnud vaid idee väljapakkumine pidustusi organiseerinud töörühmas.