„Võime tagantjärele öelda, et oma tütarettevõte Jaapanis oli päris hea sisenemisstrateegia spetsiifilist turutundmist nõudvas riigis, kuid praegu oleme orienteeritud ärilise efektiivsuse ja paindlikkuse suurendamisele, mida otsekontaktid peakontorite vahel Tokyos ja Tallinnas peaksid hõlbustama," selgitas AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

Jaapani tähtsus Liviko ekspordis kasvab, eelmisel aastal kasvas Liviko eksport Jaapanisse võrreldes 2011. aastaga 28 protsenti.

Edaspidi käib Liviko koostöö Jaapaniga Liviko Tallinna emaettevõtte ja Nihon Shurui Hanbai Co Tokyo peakorteri vahel. Jaapani turule ekspordib Liviko praegu kaheksat toodet: Viru Valge, Viru Valge Cooler Pink Grapefruit, Viru Valge Cooler Watermelon Greenapple, Viru Valge Watermelon, Viru Valge Cherry, Viru Valge Pepper, Meeliköör ja Vana Tallinn.

 „Nimetaksin Aasia turgu meie erinevate kultuuriliste traditsioonide tõttu kõike muud kui lihtsaks, küll aga äärmiselt lootustandvaks. Liviko Aasia-strateegia on jätkuvalt aktuaalne ning meil on soov ekspordiriikide nimistut selles piirkonnas veelgi laiendada. Lisaks Jaapanile, kus oleme kindlalt kanda kinnitanud, kasvavad Liviko toodete müügid Tais, oleme alustanud koostööd Hiinaga ning peame läbirääkimisi Indiaga," ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

Liviko alustas Viru Valge Coolerite ja Viru Valge viinade eksporti Jaapanisse 2009. aastal, muutes selleks toodete koostise Jaapani seadustele ja tervisekaitse nõuetele vastavaks. Oma toodete ekspordi alustamiseks Jaapanisse tegi AS Liviko eeltööd alates 2006. aastast, viies läbi põhjalikud turu-uuringud ning töötades välja just Jaapani turule sobivad tooted ja maitsed.

Nihon Shurui Hanbai Co on Jaapani suurim alkoholi hulgikaubanduse ettevõte, kelle müügimeeskond koosneb 400 inimesest ning kellel on edasimüügilepingud 40 000 kliendiga üle kogu Jaapani.

AS Liviko on 115-aastaste traditsioonidega 1898. aastal asutatud kvaliteetalkoholi tootja. AS Liviko on nii Eestis, Lätis kui ka Leedus välja arendanud alkoholi distributsiooni- ja hulgimüügivõrgu, mille kaudu turustatakse omatoodangu kõrval maaletoodavaid brände ka teistelt maailma kvaliteetalkoholi tootjatelt. AS Liviko kuulub Balti riikide kolme suurema alkoholifirma hulka, pöörates tootmise kõrval sama suurt tähelepanu ka alkohoolsete jookide impordile. AS Liviko grupp annab tööd 376 inimesele.