See tähendab omakorda, et nii prokuratuur kui kohtualused peavad ootama, kas riigikohus võtab määruskaebuse menetlusse ning kui seda teeb, siis ootama sellekohast lahendit. Sellepärast otsustati lükata järgmine maakohtu istung hilissuveks ehk 22. augustile.

Kriminaalasja juhtiva riigiprokuröri Laura Feldmanise sõnul on võimalik ka teisel osapoolel ehk kahel eraisikul Riho Maureril ja Martin Penul kohtumäärus vaidlustada ja siis võib veel aega minna.

"Tegemist on kahe täiesti erineva ajaperioodiga, üks puudutab 2009. aastat ja jaekette (ringkonnakohus mõistis kartellikuriteos ehk viina hinna kokkuleppimises süüdistatavad õigeks 2016. aasta jaanuaris ning prokuratuur kaebas asja edasi riigikohtusse-toim.)ning tänane istung puudutas puhtalt sadama piirkonda ning Aldar Eestit ja Livikot ning alkohoolsete jooke laiemalt," selgitas Feldmanis.

Liviko kaitsja Erki Kergandberg on varasemalt väitnud, et prokuratuuri süüdistus on aegumise vältimise kaalutlustel eraldatud nn kaubanduskettide konkurentsiasjast ning puudutab ajaliselt umbes viie aasta tagust kirjavahetust. "Seega sisuliselt ei ole tegemist uue asjaga," kommenteeris Kergandberg süüdistust jaanuaris.

Riigiprokuratuur esitas Livikole, selle kahele töötajale ja Aldari kunagistele töötajatele süüdistuse kartellikokkuleppes 15. jaanuaril 2016. Teine kohtuasi puudutab Livikot ja Eesti suurimad jaekaubandusettevõtted (Selver, Rimi, Maxima, Prisma, Helter-R), keda süüdistati viina hinna kokkuleppimises.