1. Korraldada erikontroll AS-i Tallinna Sadama nõukogu poolt 31.10 teistele isikutele toetuste maksmise ja annetuste tegemise kohta vastu võetud otsuste õiguspärasuse ja headele äritavadele vastavuse kontrollimiseks ning laiemalt AS-i Tallinna Sadam toetuste maksmise ja annetuste tegemise korralduse õiguspärasuse ja headele äritavadele vastavuse hindamiseks.

2. Erikontrolli läbiviijaks on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kui AS-i Tallinna Sadam osaluse valitseja poolt vastavalt riigihangete seadusele valitud isik.

3. Erikontrolli läbiviija töö eest tasub AS Tallinna Sadam.

4. Erikontrolli läbiviija ülesanneteks on:

4.1 kontrollida AS-i Tallinna Sadam nõukogu poolt 31.10.2013 teistele isikutele toetuste maksmise ja annetuste tegemise kohta vastu võetud otsuste õiguspärasust ning vastavust headele äritavadele;

4.2 hinnata perioodil 2010-2013 AS-i Tallinna Sadam nõukogu poolt toetuste maksmise ja annetuste tegemise korralduse õiguspärasust ja vastavust headele äritavadele, sealhulgas, kas toetuste maksmine ja annetuste tegemine on korraldatud viisil, mis tagab vastavuse riigivaraseaduse § 88 lõike 1 p-s 11 sätestatud eesmärgile aidata kaasa AS Tallinna Sadama tegevus- ja finantseesmärkide saavutamisele ning huvide konflikti vältimisele;

4.3 erikontrolli tulemustest lähtuvalt ettepanekute tegemine AS-i Tallinna Sadam põhikirja või muude dokumentide täiendamiseks.

5. Peatada AS-i Tallinna Sadam nõukogu 31. oktoobri 2013. aasta toetuste maksmise ja annetuste tegemise otsuse täitmine ja otsuse alusel väljamaksete tegemine kuni erikontrolli tulemuste selgumiseni. Samuti keelata AS Tallinna Sadam nõukogul kuni erikontrolli tulemuste selgumiseni uute toetuste maksmise ja annetuste tegemise otsuste vastuvõtmine.