Tommy Tipton on endine Texase rahukohtunik. Ta vahistati hiljuti Iowas. Teda ja tema venda Eddie Tiptonit kahtustatakse kuue loto peavõiduga manipuleerimises viies erinevas osariigis.

Eddie Tipton mõisteti süüdi juba juulikuus ning selle järel sai politsei teavet ka vend Tommy kohta. Tundub, et mees oli olnud väga õnnelik. Ta oli saanud kaks korda loto peavõidu - 2005. aastal Colorados ja 2011. aastal Oklahomas.

Vennad Tiptonid arvasid, et kui kahe võidu vahele jääb kuus aastat, siis see on piisav vahe, et neid kahtlustama ei hakataks. Kuid ametnikel läheb iga kord põlema punane tuli, kui keegi on kaks või enam korda peavõidu saanud.

Tommy juhtumit uurides avastasid uurijad veel kaks kahtlast võitu Kansases ja Wisconsinis. Mega Millionsi ja Powerballi loosimisel kasutatakse lototrone. Politsei avastas, et vennad Tiptonid ründasid neid osariike, kuus lotonumbreid valis arvuti.

Süüdistajad leidsid Wisconsinis asuvast loosimisel kasutatavast arvutist keelatud koode, mis viitasid kindlatele päevadele ja kellaaegadele. Need koodid andsid arvutile käsu mitte genereerida suvalisi numbreid vaid kasutada algoritmi, mille tulemused oleksid ette ennustatavad.

Eddie Tipton ei ole tavaline mees. Ta oli selle firma turvajuht, mis Wisconsinis olevat arvutit ja sealseid programme kokku panna aitas.

Niisiis oli tema tööülesandeks lotosüsteemi turvalisuse tagamine, aga ta avastas hoopis, kuidas sellesse sisse häkkida. Võiduraha suunas ta elegantselt oma sugulastele.

Vennad Tiptonid on täna kautsjoni eest vahi alt vabastatud. Politsei otsib jätkuvalt erinevaid pettuse juhtumeid, mis loteriidega seonduda võivad. Eddie Tiptoni advokaat on veendunud, et tema klient pääseb igasugustest süüdistustest. Tommy Tiptoni advokaat ütles, et tema klient ei tunnista end kohtus süüdi.