„Ka VTB, seistes silmitsi sanktsioonide, dollari kursiga 47 rubla juures ja auguga bilansis, otsustas seda tähistada. Mängida „Rooma viimaseid päevi“,“ kirjutab Navalnõi oma blogis.

Sanktsioonide alla sattunud Vene pank VTB pidas 2. oktoobril Moskva hotellis Crowne Plaza suure suletud peo, kus külalistele näidati filmi, milles kujutati panga juhti Andrei Kostinit dirigendi rollis, kes kirjutab kontserti nimega „Sanktsioonidevastane“, kirjutas 7. novembril uudisteagentuur Bloomberg.

58-aastane Kostin, kes oli filmis riietunud valgesse, istus laua taga ja kirjutas kontserti. Kostini esimene asetäitja Juri Solovjov ja teised VTB tippjuhid kujutasid filmis erinevatel muusikainstrumentidel mängimist, teatasid allikad Bloombergile. Lõpus pidas Solovjov kõne, mis oli pühendatud vajadusele jääda ustavaks iseendale, pärast mida võttis omal paruka peast ja viskas selle publikusse.

VTB külalistele esinesid Briti laulja Sophie Ellis-Bextor ja tantsijad, teatab Bloomberg. Pidu kestis kokku kuus tundi.

„Kas taasesitati ka stseen laevaga filmist „Caligula“, agentuur Bloomberg ei teata. Kõige tõenäolisemalt esitati, kui juba parukate mahakiskumiseks läks. See toimus lihtsalt afterparty raames,“ kommenteerib Navalnõi.

Navalnõi tuletab meelde, et riikliku panga VTB juhtkond on inimesed, kes on varastanud lihtsalt kõike. Navalnõi ütleb, et ei hakka selle kohta isegi linke lisama, sest on nende riisumiste kohta nii palju kirjutanud, et ei suuda parimat näidet välja valida.