1. Isiklike (energia ja ressursi) kulutuste vähendamiseks tarbin kodus rohelist energiat.

2. Kodu ise on meisterdatud märkimisväärselt energiasäästlikuks:

soojatagastusega ventilatsioon, ilmaennustust arvestav kütteüsteemi automaatika, hea soojapidavusega aknad-uksed, mistõttu on energiakulutused märkimisväärselt väiksemad kui keskmises Eesti kodus. Energiatõhususarv on umbes 40-50 kWh/m2/aastas.

3. Lumevabamal ajal on Strandbergi igapäevaseks liikumisvahendiks elektrijalgratas. See loob võimaluse higivabaks päralejõudmiseks ehk taas üks dušiallkäik vähem. Samas, kui kergliiklusteed oleksid hooldatud lumevabadeks, oleks jalgrataks ka hea talvine liikluvahend nagu seda on lumises Soomes või Rootsis.

3. Vahelduva eduga on Strandberg hübriidajamiga autosid kasutanud ja katsetanud 2004. aastast.

4. "Olen nüüd üsna sage bussi ja trammikasutaja, sest autost on juba saanud tõsine nuhtlus Tallinna kesklinna jõudes. Pelgan, et kahjuks tasuta ühistranspordiga kaasnevad ka pungil täis ühissõidukid, sest kui see idee on langenud õigesse aega, pole paraku piisavalt busse trolle, tramme, et kõiki autodest loobuda tahtjaid piisavalt mugavalt ära vedada," kardab keemik.

See katse saab tema hinnangul aga oma vastuse õnneks juba lähiajal. "Ise püüan siiski eelistada niivõrd väikseses linnas nagu Tallinn jalgrattaga toime tulemist ja loodan, et ehk sama entusiastlikult nagu valimiste künnisel pakub linnavõim tasuta ühistransporti, hakatakse looma ka kogu linna katvat kergliiklusteede võrgustikku," lisab Strandberg.