Eesti rahandusminister Sven Sester kommenteeris enne kohtumist, et eelkõige on vaja tugevat ja pikaajalist plaani majanduse jalule aitamiseks ning vaid kasvav majandus ja jõulised struktuurireformid saavad olla aluseks jätkusuutliku võlateeninduse programmile.

Hispaania rahandusminister Luis deGuindos leiab, et kuigi me kõik tahame, et Kreeka jääks euroalasse, siis kõigepealt tuleb hoolega analüüsida institutsioonide poolt antud hinnangut Kreeka reformikavale.

Kõige skeptilisem näib olevat Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble, kes ütleb, et ministrid ei ole valmis aktsepteerima arvutusi, mis ei ole usutavad. Prantsuse rahandusminister on oma Saksa kolleegist optimistlikum ja leiab, et see, et reformikava Kreeka parlamendis läbi läks, on väga positiivne märk.

Luksemburgi rahandusminister Pierre Gramegna ütles enne kohtumist aga, et tema süda on täna kergem kui kaks päeva tagasi.

Slovakkia rahandusminister Peter Kazimir leiab, et Kreeka suurim probleem on jätkusuutlikkus.

Eurogrupi juht Jeroen Dijssebloem märkis enne kohtumist, et kohtumine tuleb keeruline ja rõhutas, et peamine on usalduse küsimus – kas Kreekat ollakse seekord valmis usaldama või mitte.

Kohtumine Brüsselis algas täna kell neli ja kestab tõenäoliselt pikalt.