Kõrgeima, esimese klassi aumärgi saab MTA peadirektori asetäitja Egon Veermäe käibemaksu tasumise kontrollisüsteemi põhjalikult muutnud käibedeklaratsiooni lisa eduka rakendamise eest, teatas MTA.

Egon Veermäe eestvedamisel muudetud käibedeklaratsiooni esitamise põhimõtted on aidanud suurendada Eesti maksukeskkonna läbipaistvust ning võimaldanud ettevõtjatel saada tagasi varimajandusele kaotatud käibed.

Tehinguinfo esitamine toetab võrdsemaid konkurentsitingimusi ning toob võimalikud pettused kiiremini välja. Samuti muutus käibemaksukontroll automaatsemaks ning kordi tõhusamaks, mille tulemusel on maksulaekumine märgatavalt suurenenud.

Teise klassi aumärgi saavad rahandusminister Sven Sesteri käskkirja alusel neli MTA pikaaegset koostööpartnerit – aastatel 2010-2014 Leedu Rahandusministeeriumi Tolliametit juhtinud Antanas Šipavičius, Eesti Õliühingu esindaja Toomas Saks, Eesti Olümpiakomitee asepresident ja Eesti Spordikoolituse ja –Teabe SA juhatuse liige Toomas Tõnise ning Politsei- ja Piirivalveameti operatiivbüroo juht Aivar Alavere.

Kolmanda klassi aumärgi pälvivad neli pikaajaliselt MTA-s oma töötulemustega ja positiivsete muudatustega silma paistnud ametnikku. Teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde juhtimisel on füüsilise isiku tuludeklaratsiooni esitamine viidud keerukast toimingust ühe klikiga esitamiseni.

Teabeosakonna peaspetsialisti Ivar Lauri arendatud riskimudelid on muutnud maksukontrolli tõhusamaks ja saanud tunnustust ka rahvusvahelistelt ekspertidelt. Uurimisosakonna talitusejuhataja Terje Langi töö maksukuritegude tõendamisel on kaasa toonud ka lühemad menetlusajad.

Tollikorralduse osakonna peaspetsialist Urve Vilde toel töötati välja Eesti tollitariifistikuga seotud süsteemid.

Aumärke annab MTA välja kaheksandat korda. Aumärgid antakse üle reedel Tartus toimuval MTA 97. aastapäeva tähistamisel.