ELFi juhatuse esimees Silvia Lotman rõhutas, et LNG terminali ehitamine Pakri poolsaarele oleks looduse seisukohalt oluline risk.

“Pakri poolsaar on suure kütusehoidla jaoks sobimatu, kuna tegemist on loodusväärtusliku piirkonnaga. Oleme valmis Pakri poolsaare elurikkuse ja looduskekskonna säilimise nimel edasi võitlema,” kinnitas Lotman.

EOÜ linnukaitse programmi juht Veljo Volke selgitase, et Pakri poolsaare tipul pesitseb Eesti ainus ja väheneva arvukusega krüüslite asurkond ning ümbritsevas meres talvitavad tuhanded ohustatud aulid. "Peaaegu kilomeetri pikkuselt merre ehitatava kai ja selle pideva kasutamise tagajärjel võib sealne linnustik oluliselt kahjustatud saada,” nentis Volke.

Kohtuistung Paldiski LNG terminali teemal toimus selle aasta 4. juunil. ELF ja EOÜ nõudsid, et kohus tühistaks Paldiski Linnavolikogu 27.09.2012. a otsuse nr 51, mis kehtestas Paldiski LNG terminali teemaplaneeringu.

Paldiski terminal on planeeritud Pakri maastikukaitseala ja Natura 2000 kaitseala servale - kavandatava terminali esine laht on linnukaitseala. Pakri neemel ja osaliselt teemaplaneeringu alal asub üks ilusamaid osi Balti klindist, mille Eesti on eripärase maastikuvormina esitanud UNESCO maailma looduspärandi ootenimekirja.

ELF ja EOÜ kujundavad kohtulahendi osas välja üksikasjalikumad seisukohad peale põhjalikumat tutvumist lahendiga.