Rakhat on praeguseks surnud, kuid tema sama mõjuvõimas poeg Nurali Alijev võttis Kasahstani KGB juhist isa valdused üle. Korruptsiooni ja ühiskonna läbipaistvuse uurimisega tegeleva Global Witnessi hiljutisest raportist selgus, et hulk kompaniisid ja inimesi, kes avalikult ja kaudsemalt on seotud Rakhat ja Nurali Alijeviga on omandanud 137 miljoni naela väärtuses kinnisvara Londonis Baker Streetil ja Highgate`s 9,3 miljoni naelase mõisa. Viimane on Karl Marxi viimne puhkepaik.

Rakhat Alijev poos end tänavu veebrauaris ühes Viini vanglas üles. Tema poeg Nurali ei ole tõstatunud kahtlustusi Suurritannias väärtusliku kinnisvaraportfelli omamise kohta kommenteerinud.

Küll tekitas teade, et legendaarne ja üleilmselt kuulus briti kirjandusliku detektiivi Sherlock Holmesi maja võiks kuuluda Kasahtsani segase ja korruptiivse taustaga Alijevi dünastia võsukesele, Suurbritannias tormi.

Küsimus Londonisse ja saareriiki tervikuna investeeritava raha päritolust ja taustast jõudis kiiresti ka parlamenti. Suurbritannia ja London on kujunenud maailmas üheks populaarsemaks paigaks, kuhu padurikkad oligarhid, pärsia šeigid ja ettevõtjad oma raha paigutavad. Suurbritannia stabiilne majanduskeskkond ja seaduste vääramatu kehtimine ja jõud meelitab riiki ka küsitava taustaga raha. Rikkad investorid ei pea vähimalgi moel muretsema, et näiteks valitsuse muutudes võiksid nad oma britimaal olevast varast ilma jääda.