Pärnu maakohus kuulutas 25. veebruaril välja Vändra Ökopagari pankroti ja määras pankrotihalduriks Jüri Truutsi, kirjutab Äripäev.

Truuts ütles, et suurimate nõuetega võlausaldajad on SEB Pank ja PRIA. Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 17. märtsil. Paarkümmend koondatud töötajat saavad tema sõnul seaduses ettenähtud ulatuses hüvitist töötukassast. Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Vändra Ökopagar esitas kohtule pankrotiavalduse jaanuari lõpus.

Ärileht, kirjutas mullu novembris, kuidas Vändra Ökopagari ajakohastamine lõppes 21 töötajale koondamisteatega. 2014. aastal tähistas ettevõte 20. tegutsemisaastat uue tootmise avamisega.

Rekonstrueeriti tootmishoone, tehti uus juurdeehitus ja soetati tänapäevased seadmed. Ettevõtte omaniku ja pikaaegse juhi Krista Assi sõnul sai neist Balti- ja Põhjamaade kõige suurem ja tänapäevasem öko-pagaritööstus.

Projekt läks maksma üle 2,5 miljoni euro. Peale omafinantseeringu saadi PRIA-lt 1,05 miljonit eurot toetust. SEB pangast võetud laen ulatus selle aasta alguses 803 000 euroni. See tegi igakuiseks laenu tagasimakseks 22 000 eurot. Kevadeks oli selge, et pagarikojal käib see üle jõu.