Ettevõtte pankrotihaldur Saima Laumets ütles BNS-ile, et pankrotimenetluse lõpetamine venis Tallinna linnaga pooleli olevate kohtuvaidluste tõttu.

Laumets käis linnaga kohut Petrooliumi tänav 8 asuvate ehitiste tõttu, tagastamist ning registrisse kandmist haldur nõudis.

Laumetsa sõnul otsustas ringkonnakohus, et kuna ehitised pole säilinud pole ka õigust nõuda nende kandmist registrisse. Laumets märkis, et kaebust ringkonnakohtu otsusele riigikohtusse ta esitama ei hakka.

Eesti Kütuse pankrotimenetluses rahuldati ainult maksuameti nõue 10 miljoni krooni ulatuses. Ameti põhinõude suurus oli 36.000 krooni, intressid ja viivised sellelt summalt moodustasid kokku 29 miljonit krooni. Nõue maksti välja 2000. aastal, ütles ta.

"Maksuameti nõue tekkis Eesti Kütuse vastu, kui 1994. aastal tõstis Venemaa oma kütusehinnad maailmaturu tasemele ning Eesti Kütus võttis Maailmapangalt laenu, et osta diislikütust majade kütteks. Eesti Kütuse kaudu vahendati kohalikele omavalitsustele kütust. Toona vabastati kütuse saajad käibemaksust, riigi firmat Eesti Kütust aga käibemaksu tasumisest ei vabastatud," selgitas Laumets.

Laenu katteks anti Eesti Kütuse tanklakett Shellile, kellelt diislikütust osteti.