Auditis märgitakse, et näiteks Arro teenistuslepingu muudatuste alusel pidi fond kandma täiendõppekulud aga mitte enesetäiendamisega seotud kulusid ning täiendõppekuludele oli seatud rahaline piirmäär, mida Tõnis Arro teadlikult ilma nõukogu loata olulises mahus ületas.Koolitustel ja lähetustes käies on Arro korduvalt tasunud asutuse krediitkaardiga enda toitlustuskulude eest saades samal ajal ka päevaraha.

Näiteid riigieelarvest Arengufondile eraldatud raha raiskamisest, sealhulgas ka fondi juurde kuuluva SmartCapi kulutustest, mille juhiks Arro ise oli:

  • Kaubamajast on koostööpartnerile ostetud kingituseks alkoholi (Ch. Beaulon konjak maksumusega 61,95 eurot).
  • Töötajale on hüvitatud USA-st tagasi sõites tekkinud pagasi ülekulu 95 dollarit. Kuludokumendi juurest puudusid kulu põhjendatust kirjeldavad selgitused.
  • 2014 Nordic Business Forumile on ostetud 7 pääset kogusummas 4515 eurot, osalenute nimekirju arvete juures ei ole. Puudub kindlus, et seitsme töötaja foorumile saatmine oli Smartcapi eesmärkide täitmiseks vajalik.
  • Hinnapakkumisi ei ole võetud järgmistel juhtudel: advokaadibüroo Sorainenile on arve alusel tasutud  18320,60 eurot nõustamisteenuse eest. PricewaterhouseCoopersile on makstud SmartCapi majandusaasta auditeerimise eest 9700 eurot ning järgmisel aastal üle 10 900 euro.
  • AF ürituste korraldamist ei saa pidada riigieelarvelisi vahendeid mõistlikult kasutavaks -näiteks happy hour ürituste sari, kuhu ostetakse 100pudelit õlut. Tõnis Arro enda kinnitusel oli alkoholi pakkumine fondi avalikel üritustel olnud vajalikud õige keskkonna loomiseks.
  • Krediitkaartide kasutamisel ei ole seatud nõutud limiite. Fondi krediitkaarte kasutasid assistent ja juhatuse esimees. Otsuseid koostatud ei ole. Kuulimiitide osas suurendati assistendi limiiti oktoobris 2013. aastal 1500 eurolt 2000 euroni. Juhatuse esimehe krediitkaardi limiidiks on 5000 eurot. Arrol oli õigus isendale krediitkaardi väljastamiseks ning limiidi seadmiseks. Lisaks oli juhatuse esimehele antud õigus teha iseseisvalt ülekandeid Arengufondi kontolt.

Auditi „Eesti Arengufondi majandamistehingute seaduslikkus ja eelarveliste vahendite sihipärane kasutamine“ lõpparuannet saab täismahus lugeda siit.