L’Oreal vajab palju inimnahka. Mai alguses teatas ettevõte koostööst bioprintimise idufirmaga Organovo.

Et vältida loomade peal testimisi, hakkas L’Oreal tootma nahka juba 1980ndatel. Prantsusmaal Lyonis on tehas, mis on sama suur, kui kolm olümpiamõõdus ujumisbasseini. Seal kasvatatakse ja analüüsitakse inimkudesid. Hiigelmõõdus hoones töötab umbes 60 teadlast, kasvatades aastas üle 100 000 inimnaha proovi. Toodangu kogupindala on umbes viis ruutmeetrit nahka. Proovi suuruseks on 0,5 ruutsentimeetrit, vahendab Bloomberg.

L’Oreali enda vajadusteks kulub umbes pool toodangust – ülejäänu müüakse ravimifirmadele ja kosmeetikatootjatest konkurentidele. Kuigi nende proovide hetkehinnad ei ole teada, oli Bloombergi andmetel näidiseksemplari hinnaks 62 eurot.

USAs San Diegos asuva Organovo abil loodab L’Oreal viie aastaga naha tootmist kiirendada ja automatiseerida. Uuringud hakkavad toimuma Organovo laboratooriumites ja L’Oreali Kalifornias asuvas uues uurimiskeskuses. L’Oreal pakub oma teadmisi nahast ja kogu algrahastust. Organovo, kes juba töötab selliste gigantidega nagu Merck, pakub tehnoloogia.