Piloodid on ametiühingu teatel otsustanud streikida kella 00:01 kuni 23.59-ni, teatab firma pressiteates. Peatatud on liinid lühikestel ja keskmistel distantsidel, kuid streik ei puuduta Lufthansa tütarettevõtteid Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss, Brussels Airlines ja Austrian Airlines.

Streigi tõttu on aga Eestis tühistatud neli Lufthansa lendu. Tühistatud on lennud FH885 ja FH883 Tallinnast Frankfurti (väljumisaegadega vastavalt 05:35 ja 18:15) ning samuti lend LH882, mis oleks pidanud startima 13:10 Frankfurtist Tallinna. Lend nr FH884 (pidi startima 20:55 Frakfurdist Tallinna) on samuti edasi lükatud.

Ettevõte soovitab terve tänase päeva jälgida lendude staatust reaalajas. Kui lennud on tühistatud, siis on reisijatel õigus muuta pileteid ilma lisatasuta, teatas firma juht Lenta.ru-le.

Pilootide ametiühing nõuab streigiga olemasolevate kollektiivlepingute ülevaatamist ning ennetähtaegselt pensionile jäämise tingimuste parandamist. Tegemist on teise suurema streigiga tänavu. Eelmisel aastal streikisd Lufthansa piloodid ligi 10 korda.