Märtsis lisandus Eesti teedele 2142 sõiduautot

Autoregistrikeskuse (ARK) bürood registreerisid märtsis esmaselt 2142 sõiduautot, mida on 530 võrra rohkem kui veebruaris.

Esmaselt registreeritud autode seas oli esikohal Ford 355 sõidukiga. Järgnesid Opel (329), Mazda (142) ja Volkswagen (141).

Kõige rohkem registreeriti sõidukeid Tartu ARK büroodes (699). Kokku oli autoregistris 1. aprilli seisuga arvel 522 532 sõidukit, millest sõiduautosid oli 408 934.

Volga esitles Vene tshinovnikutele uusi mudeleid

Venemaa autotehas GAZ näitas reedel presidendi asjadevalitsuse esindajatele uusi teenistusautosid Volga GAZ-3102 ja GAZ-3110.

Autod saabusid neljapäeva õhtul Moskvasse, kus hakatakse nende ostmist kaaluma. Autotehasest teatati, et sõidukid on täielikult Venemaal komplekteeritud, väljaarvatud Ameerika firma SCS Frigette kliimakompleks. Autode baashind on 12 000-16 000 dollarit (165 000-220 000 krooni).

Uute teenistusautode demonstreerimine föderaalametkondade esindajatele on esimene samm presidendi ukaasi realiserimisel, mille kohaselt kõik riigi tshinovnikud peavad hakkama välismaa autode asemel sõitma kodumaistega.

Uuenduse algatajaks on Venemaa esimene asepeaminister Boriss Nemtsov, kes aga sõidukite näitust ise ei külastanud.

Rolls-Royce loob ühisettevõtte Venemaal

Inglise masinaehitusfirma Rolls-Royce kirjutas Moskvas alla ühisettevõtte loomise lepingule, mis hakkab Vene lennuväe reaktiivmootoreid tööstuses kasutatavateks gaasiturbiinmootoriteks ümber ehitama.

ühisettevõtte Vene-poolseks partneriks on Moskvas asuv Ljulka-Saturn kontsern, mis seni on tootnud reaktiivmootoreid Suhhoi-27 tüüpi hävituslennukitele.

Firmade osalus loodava ühisettevõttes jaguneb võrdselt, kuigi konkreetseid rahasummasid pole avalikustatud. Loodud on ka ühine turustusettevõte, mis hakkab mootoreid müüma esialgu Venemaal ning hiljem ka välismaal.

Nõrk mark tõstis Volkswageni kasuminäitajaid

Saksa autotootja Vokswagen teatas, et nõrgenenud mark viis üles kompanii majandusnäitajad.

Selle aasta esimeses kvartalis kasvas läbimüük 9,5 protsendi võrra. Kompanii on "väga rahul" oma tellimusteolukorraga, ütles kompanii juhatuse esimees Ferdinand Piech.

"Nõudlus on praegu tugev kõikide mudelite järele," ütles ta. Möödunud aastal müüs VW peaaegu neli miljonit autot ehk 10,7 prostenti rohkem kui 1995. asatal. VW puhaskasum oli 678 miljonit marka ehk peaaegu kaks korda suurem kui 1995. aastal. Piechi sõnul kasvas läbimüük möödunud aastal kõige rohkem Ida-Euroopas, kus juurekasv oli 27,9 protsenti.

Baltic News Service/ETA