Pertelson võlgneb HHL Rühmale põhivõlana 2 785 320 krooni, millele lisanduvad intressid. Pertelson ei ole võlga tasunud alates eelmise aasta juunist. „Sellest tulenevalt taotleb HHL Rühm OÜ esindaja Julianus Inkasso OÜ Indrek Pertelsoni pankroti väljakuulutamist,“ ütles arileht.ee-le Julianus Inkasso juhatuse esimees Karl Mitt.

Mitti sõnul andis HHL Rühm Indrek Pertelsonile kui eraisikule laenu kolm miljonit krooni. Nõude käendajaks on Eesti judoliidu juhatusse kuuluv ja Äripäeva rikaste edetabelis 152 miljoni krooniga 279. kohta hoidev Talvit Priimägi, kes on Pertelsoni võlgnevust osaliselt tasunud.

Võla katteks on seatud hüpoteek Tallinnas Mõisapõllu tn 11 asuvale kinnistule, mille Pertelson sai linnalt kingiks 2002. mais. Praegu Eveli Puusepaga kaasomandis oleval kinnistul laiutab aga mitu hüpoteeki, mis seatud Nordea panga kasuks, kogusummas 7,4 miljoni krooni. Lisaks HHL Rühmale on 252 000 krooni suuruse hüpoteegi lasknud seada OÜ Vain & Partnerid.

“Kinnistu müügist ei saa tõenäoliselt raha tagasi ka Pertelsonile laenu andnud pank,” sõnas Mitt.

“Rääkimata siis kahest viimasest järjekohast, millest viimasel kohal asub HHL Rühm OÜ hüpoteek.”

Lisaks Pertelsonile asub Julianus Inkasso võlasummat nõudma võla käendajalt.

“Julianus Inkasso OÜ edasiseks sammuks on Pertelsoni ja HHL Rühm vahel sõlmitud tasumise kokkulepet käendanud Talvit Priimägi vastu hagiavalduse esitamine, sest Priimägi käendajana ei ole tasunud tema vastu esitatud kogunõuet.”

Eile kohtus toimuma pidanud eelistung Domina Management AS-i poolt Indrek Pertelsoni vastu esitatud pankrotiavalduse läbi vaatamiseks ja osapoolte seisukohtade ärakuulamiseks jäi ära. Domina hotellikett nõuab Pertelsonilt koos viivistega 450 000 krooni.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristiina Ots ütles arileht.ee-le, et kohtul ei õnnestunud Indrek Pertelsonile vajalikke materjale edastada ja eelistung on edasi lükatud 3. juunile.