Ida-Virumaal Kiviõli vahetus läheduses asuva Tuhamäe seikluspargi ja suusamäe tegevust juhtiv Janek Maar ütles Delfi Ärilehele, et sel nädalavahetusel on kõik tõstukid töös ja peamised mäesuusa- ja lumelauanõlvad avatud.

„Ärilisest poolest ei oska veel midagi rääkida, sest talv on veel nii lühike olnud. Paraku meie tegevus talvel on vägagi ilmaga seotud,“ nentis ta.

Maari hinnangul oleks vaja vähemalt kaks kuud suusamäge lahti hoida, et võiks rääkida võimalusest hooajaga rahalises mõttes nulli tulla. „Kui on oluliselt vähem mägi lahti, siis on selline pealemaksmise värk,“ lisas ta.

„Eelmise aastaga võrreldes on Tuhamäel uus see, et talv on õues,“ ütles Maar naljatledes, lisades, et tegelikult on ühe tänavuse värske asjana lähima nädala jooksul avada bagirada.

Suusa- ja lumelauahuvilistele teadmiseks olgu öeldud, et lisaks Tuhamäele ootavad sel nädalavahetusel külalisi ka Lõuna-Eesti kaks peamist mäge Kuutsemäe ja Väike-Munamägi.

Lumeta talvel suuski ei müü

„Lumeta talvel on suuskade müük sisuliselt olematu. Kui rattaga on meie kliimas põhimõtteliselt aasta ringi võimalik sõita, sõltub lihtsalt kui palju varustusse investeerida tahetakse (naelrehvid, spetsiaalriietus jne), siis suusatamine ja suusavarustuse soetamine on ikka vägagi ilmatundlik,“ ütles Priit Salumäe ühest suurimast lumespordivarustuse müüjast Hawaii Express.

Kõige paremini lähevad praegu kaubaks murdmaasuusad ja lisavarustus. Ka mäesuusad ja lumelauavarustuse järele on nõudlus kasvanud. Üksjagu müüakse ka spetsiaalselt lumel sõitmiseks mõeldud paksude rehvidega fatbike-tüüpi jalgrattaid.

„Talv on alles nädalakese meil olnud. Põhja-Eestis looduslikku lund jagub, Lõuna-Eestis veel napib. Kunstlund toodetakse usinasti, enamus rajad valmivad alles lähipäevil. Kaupa meil momendil ikka jätkub,“ ütles Salumäe.