„Mul on väga hea meel Wade Stokesi otsuse üle liituda Luminoriga. Tal on tugevad kvantitatiivse analüüsi ja programmijuhtimise oskused ning mitmekülgne kogemuste pagas, millest on Luminori muutuste ja uuenemise protsessis kindlasti suur abi,” ütles Luminor Group AB tegevjuht Erkki Raasuke. „Luminor soovib kujuneda uue põlvkonna pangaks ja finantsteenuste pakkujaks, kes arvestab Baltimaade ettevõtete ja inimestega, ning seetõttu on Wade’i varasem kogemus fintech´i ja panganduse vallas meie meeskonna jaoks väga väärtuslik.“

Enne TransferWise’iga liitumist oli Wade kolm aastat Estonian Airi finantsjuht ning varem on ta kaheksa aastat töötanud mitmesugustel ametikohtadel Swedbanki grupis, muu hulgas Eesti Hansapanga finantsjuhi ja pangagrupi finantsosakonna vanemanalüütikuna. TransferWise’is vastutas Stokesi juhitud meeskond ülekannete ja klientide raha kaitsmise eest. Ta andis oma panuse sellesse, et TransferWise kasvas 300 töötajaga ettevõttest 1000 töötajaga ettevõtteks ning et väike Tallinna meeskond laienes rahvusvaheliseks, kolmel kontinendil tegutsevaks meeskonnaks.

„Luminoris hakkan tegelema juhatuse ja juhtkonna tasandi projektidega. Praeguses faasis, kuhu Luminor on oma ühinemise ja ülemineku protsessiga jõudnud, vajatakse lisajõude ning mul on väga hea meel tuua siia oma senine kogemus, et muutused toimuksid klientide jaoks võimalikult kiiresti ja tõhusalt,“ kommenteeris Wade Stokes. Tema sõnul valivad ettevõtted tavaliselt ühe kahest teest: kas ühinemise või millegi täiesti uue loomise. Luminor on otsustanud teha neid kaht asja korraga ja Wade’i esmatähtis eesmärk on tagada, et fookus püsiks selgelt mõlemal protsessil.

Varasem töökäik

• 2015–2018 operatsioonide juht, TransferWise

• 2011–2015 finantsjuht, Estonian Air

• 2010–2011 vanemanalüütik, Swedbank

• 2009–2010 krediidiriskide aruandluse ja analüüsi juht, Swedbank

• 2008–2008 muutuste juhtimise osakonna juht, Swedbank Baltics

• 2006–2008 finantsjuht, Hansabank