Viirma sõnul on alusetud AS-i Elveso väited, nagu juhiks AS Luterma järjepidevalt ja suurtes kogustes ülenormatiivset reostust vee-ettevõtja puhastusseadmetesse, teatas Luterma.

„Selline vee-ettevõtja väide on paljasõnaline ning kogu vaidluse kestel ei ole AS Elveso tõendanud ülenormatiivse reostuse juhtimist oma puhastisse. Veelgi enam, kohtumenetluses leidis kinnitust asjaolu, et Rae valla vee-ettevõtja AS Elveso ei ole ajavahemikul 2005 aasta märts kuni jaanuar 2008 aastal üldse AS-ile Luterma ülenormatiivse reostuse puhastamise teenust osutanud ning et vee-ettevõtjal puudus selleks isegi tehniline võimalus.“

Viirma lisas, et jääb täiesti arusaamatuks, kuidas on võimalik, et Rae vallas veeteenuse pakkujana monopoolses seisundis olev AS Elveso saab selliselt oma turgu valitsevat seisundit kuritarvitades alusetute teenustasu nõuetega kahjustada samas valla tegutsevat tootmisettevõtet.

„Ka kohus asus seisukohale, et AS-i Elveso selline tegevus on vastuolus konkurentsiseaduse sätetega,“ märkis AS Luterma esindaja.

„Kohtuotsus on ülipõhjalikult motiveeritud ja ma ei näe, et vastaspoolel saaks olla asjakohaseid apellatsiooni aluseid. Kohus jaotas menetluskulud nii, et need jäid täielikult AS-i Elveso kanda. Elveso-poolne apellatsioon tooks temale kaasa olulisi täiendavaid kulusid,“ ültes AS-i Luterma kohtus esindanud vandeadvokaat Leon Glikman.
Harju Maakohus jättis eilse kohtuotsusega rahuldamata AS-i Elveso hagi, mille viimane esitas AS-i Luterma (endine ärinimi AS Kalev) vastu mullu jaanuaris, teatas AS Luterma. Hagiavaldusega nõudis AS Elveso AS-ilt Luterma põhjendamatult ülereostustasu ja sellelt arvestatud viivist kokku 21,8 miljonit krooni. Hagi menetluskulud jäid täielikult AS-i Elveso kanda.