“Vene turistidele meeldib veeta pühi Eestis. Aastavahetusel ja Venemaa pühade ajal kasvas reisijate arv meie Peterburi liinidel 22% ja Venemaa kodanikest reisijaid oli 24% enam kui mullu. Tihti olid meie bussid juba varakult eelmüügist täis müüdud, samuti ka täiendavad väljumised," sõnas Lux Expressi müügi- ja turundusjuht Anna Širinskaja.

Venemaa reisijate arv kasvab Lux Expressi liinidel pidevalt, kuid tänavu püstitas see uue rekordi.

Pühade ajaks lisas Lux Express Tallinn-Peterburi liinile 51 lisareisi ehk üle 2500 täiendava istekoha.

Populaarseim sihtkoht oli Venemaa turistide seas Tallinn, kuid reisijaid jagus ka Ida-Virumaale, eelkõige Narva ja selle ümbrusesse.

Suvel avas Lux Express uue liini Peterburi ja Jõhvi vahel peatustega Narvas ja Ida-Virumaal. See on reisijate seas väga populaarne, kuna sihtkohta jõuab kiirelt ja mugavalt.

Positiivset mõju Venemaa turistide arvu kasvule avaldavad nii tugevam rubla kurss kui ka paremad bussiühendused Venemaa ja Eesti vahel.

“Ajad, kui reisija oli valmis oma päevakava sättima rongi või bussi sõidugraafiku järgi on möödas ning reisija tahab ise valida, millal sõita. Seetõttu oleme ka oma sõidugraafikud muutnud oluliselt tihedamaks ja mugavamaks,” selgitas Širinskaja.

“Kaasaegne reisija ootab mugavust ja kiirust. Oleme ennast Venemaa turul tõestanud ja reisijad hindavad meie busside mugavust ja ühenduste kiirust, aga ka seda, et meie bussid läbivad Venemaa-Eesti piiri kiiresti ja tõrgeteta,” ütles Širinskaja.

Lux Express tõi Tallinn-Peterburi liinile möödunud aasta keskpaigas ka uued Lux Express Lounge kontseptsiooniga bussid ning Širinskaja sõnul on privaatsust ja mugavust pakkuvad Lounge-istekohad reisijate poolt hästi vastu võetud.

Lux Express tähistas mullu 20 tegutsemisaastat Venemaa turul ning täna pakub ettevõte rahvusvahelisi bussiühendusi Peterburi, Moskva, Soome ja Balti riikide vahel.

Lux Express teenindab Peterburi-Tallinn-Peterburi liinil kuni 8 väljumist iga päev ehk 110 väljumist nädalas mõlemas suunas. Moskva-Tallinn-Moskva liinil on ettevõttel täna 14 väljumist nädalas.