Venelased tõid Lužkov ebasoovitavaks kuulutamise järel Lätile sadu elamisloa taotlusi.

Läti meelitab kolmandate riikide investeeringuid pakkumisega, mille kohaselt riigi majandusse investeerija saab elamisloa, kirjutab Läti Delfi. See aktsioon võimendus eelmise aasta lõpus, kui Moskva linnapea kohalt tagandatud Juri Lužkov sai oma samasisulisele taotlusele äraütlemise.

Kui varem oli Läti kinnisvaraturg kaks aastat surnud seisus, siis 1. aprilliks taotles 406 välismaalast elamisluba, kellest 181 soovis elamisluba saada kinnisvara soetamise teel. Taotlejate seas oli 344 Venemaa kodanikku.

Kinnisvarahaide kinnitusel moodustavad 75 protsenti elamispinna ostjatest moskvalased ja Sõltumatute Riikide Ühenduse kodanikud, veerandi lätlased.

Elamisloa soovijad tõid nüüdseks kaasa eluasemeturu märgatava elavnemise Riias ja Jurmalas. Huvi kasvas eriti majade ja korterite vastu hinnavahemikus 150 tuhat kuni 250 tuhat eurot ja vahemikus 350 tuhat kuni 500 tuhat eurot. Otsitakse kinnisvara, mida oleks mugav välja üürida.

Esimene grupp on palju populaarsem ja sinna kuuluvad kuni 100ruutmeetrised elamispinnad. Teise grupi moodustavad 150-250 ruutmeetri suurused pinnad.